Ohjeita mökin ja saunan käyttäjille

SAAPUMINEN

Mökille ei ole autotietä, sinne saavutaan joko patikoimalla Kalajan parkkipaikalta Kolmen vuoren vaellusreittiä pitkin tai vesitse Etelä-Konnevettä pitkin. Mökin lähelle tulevia autoteitä ei saa ajaa autolla, ne ovat yksityisteitä ja Majaniemi ry ei ole niissä osakkaana!

LAITURIT

Niemen nokassa on isoille veneille tarkoitettu laivalaituri ja mantereen puolella saunarannassa on melontalaituri kajakeille ja pienemmille veneille.

AVAIN

Mökki  ja sana ovat lukittuna numerolukolla. Vuokraajille lähetetään numerokoodi vuokraajan varaamisen yhteydessä ilmoittamaan puhelinnumeroon 1 h ennen vuokra-ajan alkua.

VESI

Mökillä ei ole kaivoa. Etelä-Konneveden vesi on puhdasta ja osa paikallisista mökkiläisistä käyttää sitä juomavetenä sellaisenaan, mutta emme voi taata järviveden puhtautta. Halutessasi voit keittää veden ennen käyttöä.

LÄMMITYS

Mökillä on avotakka ja kamiina. Avaa takan savupelti ennen tulen sytyttämistä ja sulje se vasta kun olet varma että hiillos on palanut loppuun ja häkää ei muodostu. Mökki on lautarakenteinen ja tarkoitettu pääasiassa ns. kolmen vuodenajan käyttöön. Jos majoitut täällä viileillä keleillä, niin tarvitset talvikäyttöön sopiva makuupussin varmistaaksesi mukavat yöunet.

VALAISTUS

Mökillä ei ole valaisimia. Varaa mukaan omia hautakynttilöitä, joita voit käyttää valona mökissä ja saunalla. Ole huolellinen kynttilöiden kanssa; älä jätä palavaa kynttilää ilman valvontaa, polta kynttilää vain palamattomalla alustalla ja älä laita tuikkuja tai öljykynttilöitä palamaan lähekkäin toisiaan leimahdusvaaran takia.

NUKKUMINEN

Majaniemessä on tuvassa kaksi kerrossänkyä eli nukkumapaikat neljälle. Eteisessä on yksi kerrossänky lisää. Sen voi tarvittaessa siirtää tupaan, mutta silloin siellä tulee ahdasta. Sängyissä on patjat, mutta ei liinavaateita, peittoja eikä tyynyjä – ota mukaan oma vuodenaikaan sopiva makuupussi.

RUUANVALMISTUS

Mökissä on kaasukeitin ja pihalla nuotiopaikka ja ruokailukatos. Keittiössä on perusastiasto; kattila, paistinpannu, ruokailuvälineet, lautaset, aterimet ja tiskausvälineet. Nämä on tarkoitettu käytettäväksi kaasulla, jos haluat valmistaa ruokaa ulkona nuotiolla niin varaa mukaan omat nuotioastiat. Astioiden pesu tapahtuu pesuvadissa, kaada pesuvesi maahan keskelle niemeä, jotta Etelä-Konneveden vesi säilyy tulevaisuudessakin puhtaana.
Kaasukeittimen käyttöohjeet:
1. Kytke paineensäädin pullon päällä olevaan liittimeen puristamalla sormilla lukitusrengasta ylöspäin ja painamalla säädin pullon päälle kiinni.
2. Paina lieden säätönuppia samalla kun avaat sen. Sytytä samanaikaisesti ja pidä hetken säätönuppia painettuna. Liekinvarmistin sammuttaa kaasun tulon jos lopetat painamisen liian aikaisin. Silloin anna kaasun haihtua ja yritä parin minuutin päästä uudelleen.
3. Sammuta kääntämällä säätönuppi nollalle.
KAASUPULLOA EI SAA SÄILYTTÄÄ TILASSA JOSSA MAJOITTUU IHMISIÄ – NOSTA SE ETEISEEN TAI PIHALLE SILLOIN KUN ET KÄYTÄ SITÄ!

JÄTEHUOLTO

Majaniemessä ei ole järjestettyä jätehuoltoa, noudatamme roskattoman retkeilyn periaatetta. Maatuva jäte kuten ruuantähteet kompostoituvat WC:ssä. Kaikki muu jäte tulee ottaa lähtiessä mukaan ja toimittaa normaalin jätehuollon piiriin.

TUHKAT

Tuhkia varten mökillä on kannellinen peltinen tuhka-astia. Tuhkaa ei saa heittää luontoon tulipalovaaran takia.

WC

Pihapiirissä on kompostoiva kuivakäymälä. Lisää kuiviketta aina käytön jälkeen jotta seuraavan on mukava saapua sinne.

SAUNA

Sauna on vanha maalattiainen savusauna, johon on asennettu hormi ja puulämmitteinen kiuas. Savukiuas ei ole käytössä – se on jätetty paikalleen muistuttamaan menneistä ajoista. Pesuvesi otetaan järvestä ja lämmitetään kiukaan vaipassa olevassa vesisäiliössä. Ole varovainen kuuman veden kanssa – Kiukaan vaipassa lämmitetty vesi on usein kiehuvan kuumaa! Saunan hormissa ei ole peltiä, jota tarvitsisi avata ennen lämmitystä. Ikkunan suojaluukku avataan kiertämällä saunan sisäpuolella oleva siipimutteri irti. TYHJENNÄ KIUKAAN VESISÄILIÖ AINA KÄYTÖN JÄLKEEN JOTTA SE EI RUOSTU TAI TALVELLA JÄÄDY.

POLTTOPUUT

Puuvarasto on saunan terassilla. Käytäthän puita säästeliäästi – polttopuuhuolto tehdään talvella mönkijällä ja kesällä veneellä.

LOPPUSIIVOUS

Siivoa mökki ja sauna poislähtiessäsi, jotta seuraavan asiakkaan on miellyttävä saapua. Siivoukseen kuuluu: pöydän, tuolien ja keittonurkkauksen pyyhintä/pesu kostealla rätillä, astioiden tiskaus, lattioiden lakaisu, tuhkien tyhjennys tulisijoista, roskien keruu ja poisvienti mökiltä, saunalta ja pihapiiristä.

TURVALLISUUS

Kämpän sijainti hätäkeskuksen käyttämässä WGS84 koordinaatistossa:
N/P: 62°34´49.433
E/I: 26°38´54.346
Suosittelemme lataamaan puhelimeen 112SUOMI sovelluksen! Se ilmoittaa hätäkeskukselle automaattisesti puhelimen sijainnin hätäpuhelun aikana.

MUUTA

Kämppä on täysin vuokralaisen omassa käytössä iltaisin ja öisin, päivän aikana kämpän pihapiirissä saattaa käydä Majaniemi ry:n jäsenten opastettuja melonta- tai risteilyryhmiä tauolla.

Kysy rohkeasti lisätietoja jos jokin asia askarruttaa. Puh 040 5535975